Pelisuunnitteluprosessi – Esittely

Riippuen luodusta pelityypistä ja siitä, miten voit odottaa tuotavan sitä, voit luoda erilaisia ​​asiakirjoja luovan prosessin eri vaiheissa.

Tietokonepelien suunnitteluprosessi perustuu yleiseen suunnitteluprosessiin, mutta sillä on prosessi, joka keskittyy pelkästään tietokonepelien ympärille.

Kokonaisprosessi muodostuu kolmesta päävaiheesta, joissa kukin sisältää tarkempia vaiheita. Vaiheita kutsutaan esituotantoon, tuotantoon ja jälkituotantoon. Kuten nimet viittaavat prosesseihin keskeisenä tavoitteena on pelin luominen.

Kaikkien pelien pitäisi alkaa suunnittelukäsittelystä, eli nopeasta keskustelusta tuotteen ainutlaatuisista ominaisuuksista ja kohdeyleisöstä. Jokaisella pelillä on erilainen yleisö, kuten Unibet kasinoautomaatilla olisi eri yleisö, kun taas strategiapeli voi olla erilainen.

Sitten sinun pitäisi siirtyä alustavaan muotoiluun, keskustelemalla pelin sääntöistä, sisällöstä ja käyttäytymisestä puhtaasti laadullisesti. Tätä asiakirjaa olisi levitettävä ja käsiteltävä mahdollisimman laajasti tilanne huomioon ottaen.

lähde: Pixabay

Lopullinen muotoilu on edellisen asiakirjan uudelleen kirjoittaminen, joka rikkoo tuotteen ominaisuuksia kiveen.

Tuotespesifikaatio (joka on todella järkevää vuorovaikutteisille tuotteille) kertoo, miten lopullisessa suunnittelussa käytetyt ominaisuudet otetaan käyttöön.

Graafinen raamattu määrittää pelin hahmojen, karttojen, rekvisiittien jne. Ulkoasun.

Vuorovaikutteinen käsikirjoitus, jos se on tarkoituksenmukainen, sisältää tuotteeseen asennetut dialogit ja tarinan.

Pelisuunnittelijalla voi olla tai ei ole pätevyyttä kirjoittaa kaikki nämä asiakirjat. Tietokonepelien tuotespesifikaatio vaatii esimerkiksi huomattavan panoksen pelin tuottajan, lyijyn ohjelmoijan ja lyijyartistimen osuudesta, kun taas käsikirjoituksen tulee olla ammattimainen kirjailija.

https://www.gamedev.net/articles/game-design/game-design-and-theory/the-game-design-process-r273/

https://www.onlinedesignteacher.com/2013/03/games-design-process_7.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *